Hermanrud: - Dette blir vinnerne i 2018

Sjefstrateg i Sparebank 1 Markets har klare tanker om hvilke aksjer som får en opptur neste år.

AP Photo
Børs

- Sykliske aksjer blir vinnerne, også i 2018, sa Peter Hermanrud, sjefstrateg i Sparebank 1 Markets, da han gjestet HegnarTVs julesending torsdag 21. desember.- Jeg tror at Yara kommer, fordi det er lite tilbudsvekst, og jeg tror at shipping stort sett kommer rundt baut. Det er lite kapasitetsvekst, sier Hermanrud.- Men det har gått mye allerede, skyter Hegnar inn.- Ja, Wilhelmsen har gått 70 prosent og Golden Ocean har gått 60 prosent. Så de har gått en god del. Men containerrederiene har ikke gått så mye, og ser veldig billig ut. Jeg tror fortsatt det er mye igjen, understreker Hermanrud.- Men enhver tulling i verden kan jo bygge en container på en uke, sier Hegnar.- Ja, man kan jo det, men det tar altså ett og et halvt år. Og nå er prisene på containerskip så lave at det er ingen som bygger, sier Hermanrud, og legger til;- Det er der bulk var for ett eller to år siden, og da skulle man kjøpe bulk. 

yara
sykliske aksjer
shipping
containerrederi
bulkskip
Nyheter
Børs