Høyeste Statoil-kurs på flere år

Statoil stiger til gamle høyder, mens DNB faller før jul.

Ivan Kverme

Oslo Børs krabber sidelengs på siste handelsdag før jul.Like før klokken 13 står hovedindeksen i 808,36,, opp 0,1 prosent.Omsetningen er på 1,3 milliarder kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av rekordflørt i New York  torsdag og stort sett stigende Asia-børser tidligere i dag.Øyner oljeprisfall Oljeprisene faller tilbake fra sine høyeste nivåer siden 2015.Brent februar-olje faller 0,3 prosent til 64,66 dollar fatet, mens WTI-oljen trekker ned 0,5 prosent til 58,09 dollar fatet.Brent-frontkontrakten endte på 64,90 dollar fatet torsdag, den høyeste sluttnoteringen siden juni 2015.Stigende amerikansk produksjon og en forventet gjenåpning av den viktige Forties-rørledningen i Nordsjøen tynger markedet, melder Reuters.Fallet kommer dog på fallende volumer, ettersom tradere stenger sine posisjoner foran julehøytiden.- Produksjonen ventes å stige ytterligere, og baner vei for et overforsynt marked, noe som igjen kan presse oljeprisene nedover igjen, skriver Rystad Energy ifølge nyhetsbyrået i et notat.Indekstunge Statoil er opp 0,9 prosent til 176 kroner. Aksjen er i dag på det høyeste nivået siden 2014.Kjos-kompis solgte Norwegian Finans Holding (Bank Norwegian) utmerker seg negativt, og faller 3,1 prosent til 89,15 kroner etter at Bjørn H. Kise har solgt aksjer for 119,6 millioner kroner som ledd i en TRS-avtale.SeismikkoppgangPå den positive siden stiger seismikkduoen PGS og TGS henholdsvis 3,1 prosent til 16,36 kroner og 0,9 prosent til 194,90 kroner.Stiger på kontrakt Odfjell Drilling er opp 2,6 prosent til 36,10 kroner etter å ha fått sin første jobb som inngår i bore- og brønnalliansen med Aker BP inngått 21. november.DNB mest omsattDNB faller 1,2 prosent til 152,40 kroner på høyest volum så langt; 262 millioner kroner.Reach-kontraktReach Subsea er opp 2,4 prosent til 2,11 kroner på kontrakt med stort oljeselskap.