Kjos hedret for «vanvittig bra investeringsverktøy»

- Dette åpner opp et nytt marked for flyfinansiering for Norwegian, sier sjef for flyfinansiering i Norwegian, Thomas Ferdinand Wellén.

Børs

Torsdag kveld i London ble Norwegian tildelt prisen «European Overall Deal of the Year» av bransjemagasinet Airline Economics, for finansiering av 787-9 Dreamliner.Fasiliteten som ble gjennomført i oktober 2017 var en JOLCO, eller Japanese Operating Lease with Call Option, kombinert med ECA garantier, som finansierer opp mot 100 prosent av flyets kjøpesum.Sjef for flyfinansiering i Norwegian, Thomas Ferdinand Wellén vil ikke kommentere hvor mye de hentet i gjeld, men forteller at de har jobbet for å få denne finansieringsformen på plass.- Vi har over tid jobbet med å gjøre JOLCO finansiering tilgjengelig for Arctic og har nå lykkes med det, sier Wellén til Hegnar.no, og fortsetter;- Finansieringen er gjort fra Norwegians datterselskap Arctic Aviation Assets, og er en bekreftelse på at selskapet stadig lykkes med arbeidet om å bygge opp en solid finansieringsplattform.Wellén mener dette åpner opp et nytt marked for finansiering for Norwegian.- Dette er et vanvittig bra investeringsverktøy og en finansieringsform vi kommer til å benytte fremover, sammen med AFIC og Eksport garantier.Det var i oktober i år at Norwegian for første gang finansierte en 787-9 Dreamliner med JOLCO.

thomas wellén
norwegian air shuttle
dreamliner
bjørn kjos
airline economics
Nyheter
Børs