Krakk i 181 av de 200 største kryptovalutaene

Det er krakk i markedet for kryptovaluta fredag morgen.

De siste 24 timene har kryptovalutaene stupt og 181 av de 200 største har falt mer enn 20 prosent.Og når en aksje eller annet børsnotert verdiobjekt faller 20 prosent på kort tid er det pr. definisjon et krakk.96 av 100 stuperBitcoin har i skrivende stund falt 24,6 prosent det siste døgnet, til 12.961 dollar, og bare fire av de 100 største er svakt opp.På det laveste har bitcoin vært omsatt på 12.504,04 fredag morgen.Alle de 20 største kryptovalutaene har satt ny all-time high den siste uken og fallet kommer i kjølvannet av dette.Den største og mest handlede kryptovalutaen, bitcoin, toppet eksempelvis ut på 19,783,21 søndag, og siden søndag har fallet da vært på hele 36,8 prosent. Flere krakkBitcoin cash har falt over 40 prosent det siste døgnet, mens etherum er ned 26,8 prosent og litecoin faller 31 prosent, fremgår det av oversikten på coinmarketcap Ripple faller minst av de store og er bare ned 3,2 prosent.IOTA, med nordmannen David Sønstebø i førersetet, faller 41,5 prosent.GevinstsikringVolatiliteten har vært skyhøy i dette markedet og analytikere i kryptovaluta har ifølge coindesk antydet at de store svingningene kunne fortsette når slutten på 2017 nærmet seg.Oppturen har vært astronomisk for mange av disse spekulasjonsvalutaene og det er ikke uventet at mange ønsker å sikre gevinst med å veksle tilbake til mer gangbar mynt.Det antydes også at mange vil teste alternative kryptovalutaer, som kanskje ikke har steget like mye, og at det kan ha skapt press i de store og mest handlede. Det argumentet er kanskje ikke like holdbart når stort sett alle krakker.Flere bitcoin-nyheter