Krone-stup til historisk svake nivåer

Sjefstrateg Erica Blomgren mener en ikke kan vente seg at den svake kronen vedvarer.

Utenlandsk frykt for boligpriskollaps og tynn likviditet sender den norske kronen til historisk svake nivåer, skriver DN.Torsdag ettermiddag ble en euro handlet til 9,98 kroner. Det er det svakeste nivået på kronen siden julen 2008, da euroen kostet mer enn 10 kroner.Den svenske banken SEBs norske strategiteam er ifølge avisen overrasket over det svake nivået på kronen. De har ferdigstilt sine utsikter for 2018, og venter at veksten i norsk økonomi skal ta seg betydelig opp.- Det faktum at økonomien er betydelig sterkere, tilsier at man burde prise inn en sterkere krone, sier sjefstrateg Erica Blomgren til DN.Blomgren viser til at det rundt juletider er tynn likviditet i markedet, og at små handler dermed fører til overdrevne bevegelser i kronekursen.- Det er tydelig at det er noen verre scenarioer som prises inn i kronen, hvert fall fra utenlandske investorer sin side. Det kan ta litt tid før man ser en stabilisering i boligprisene som gjør at investorer ser at det ikke vil få så negative konsekvenser for økonomien, sier Blomgren til avisen.