Kursfest i flere aksjer - skrell i bulk og laks

Oslo Børs tilbake under 800 poeng. 

Oslo Børs åpnet litt opp onsdag, men falt fort litt ned igjen og endte dagen under 800 poeng, men bare så vidt.Hovedindeksen endte ned 0,15 prosent til 799,13 poeng.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.006 millioner kroner.Skattereformen i USASenatet i USA har godkjent den nye versjonen av president Donald Trumps skattereform , der tre punkter som bryter med Senatets regler er fjernet.Ifølge AP var resultatet av avstemningen i Senatet tidlig onsdag lokal tid 51–48. Alle republikanerne stemte for, mens alle demokratene stemte mot.Reformen ble også godkjent i Representantenes hus tirsdag, men de må gjennomføre en ny avstemning onsdag som følge av endringene som ble gjort i Senatets versjon.OljeprisenOljeprisene steg svakt gjennom onsdagen.Ved børsens stengetid i Oslo ble Brent-oljen omsatt for 63,96 dollar fatet etter en opptur på 0,25 prosent, mens WTI-oljen ble handlet til 57,67 dollar, opp 0,19 prosent.Brent-oljen ble til sammenligning omsatt for 63,70 dollar fatet ved stengetid i Oslo tirsdag.Statoils aksjekurs økte med 0,71 prosent til 170,70 kroner.SoloppgangREC endte som en av dagens største vinnere etter to positive nyheter.REC-aksjen steg 11,43 prosent til 1,375 kroner etter en melding om at meglerhuset Kepler Cheuvreux har valgt å øke kursmålet til 1,45 kroner, fra tidligere 1,30 kroner.Videre er silisiumprisen i spotmarkedet opp 0,81 prosent til 17,45 dollar pr kilo den seneste uken, skriver TDN Direkt og viser til PV Insights.BW OffshoreKepler Cheuvreux tar opp dekning på BW Offshore-aksjen  med en kjøpsanbefaling, melder Bloomberg News ifølge TDN Finans.Kursmålet er satt til 38 kroner.BWO-aksjen steg 6,23 prosent til 32,40 kroner.Anbefaler CrayonDNB Markets tar i dag opp dekning på Crayon , med en kjøpsanbefaling og kursmål 22 kroner.Aksjen endte opp 7,20 prosent til 14,15 kroner.StrongPointStrongPoint inngikk tirsdag en femårig rammeavtale med Utkonos i Russland. Partene vil sammen utvikle og teste innovative e-handelsløsninger basert på StrongPoints know-how innen neste generasjons Click & Collect løsninger for e-handel.Rammeavtalen inkluderer en intensjon om å levere 2.000 StrongPoint Click & Collect-løsninger basert på felles utvikling fra StrongPoint og Utkonos de neste fem årene.StrongPoint sluttet opp 8,27 prosent til 10,60 kroner på Oslo Børs.PCI BiotechPCI Biotech har ifølge en melding nådd en felles forståelse med European Medicines Agency (EMA) og U.S. Food and Drug Administration (FDA) rundt de regulatoriske omstendighetene knyttet til utviklingen av produktet fimaporfin.PCI Biotech bykset opp med hele 21,58 prosent til 33,80 kroner og soleklart øverst på vinnerlisten.Bull på riggMeglerhuset Fearnley Securities har valgt å oppgradere Odfjell Drilling til kjøp fra akkumuler, melder TDN Finans onsdag.Kursmålet heves med to kroner til 43 kroner.Aksjen endte opp beskjedne 1,47 prosent til 34,50 kroner. Odfjell Drilling kunne tidligere onsdag melde at Statoil har utøvd en opsjon på to brønner for den 1983-bygde halvt nedsenkbare riggen «Deepsea Bergen».RatefallBaltic Dry-indeksen falt 4,6 prosent onsdag til 1.476 poeng. Dermed falt tørrbulk-indeksen for sjette dag på rad.Ratefallet sendte John Fredriksens tørrbulkrederi rett ned på Oslo Børs.Golden Ocean endte ned 4,11 prosent til 65,25 kroner.Dobler kredittenAxactor har inngått enighet med sine to hovedbankforbindelser DNB og Nordea om vilkårene for refinansiering av selskapets kredittfasilitet, går det frem av en børsmelding.Fasiliteten vil øke fra 160 til 350 millioner euro, hvorav 150 millioner euro kommer i form av en såkalt «accordion option», det vil si en opsjon på å øke kreditten ytterligere.Nyheten sendte aksjen opp 3,61 prosent til 2,87 kroner.Tungt i laksLakseaksjene hadde en tung dag på Oslo Børs.Med unntak av Bakkafrost som steg 0,21 prosent, falt de fleste tunge lakseselskapene.Marine Harvest endte ned 1,03 prosent til 135 kroner, mens Salmar og Lerøy Seafood endte ned henholdsvis 2,39 prosent og 1,53 prosent. EMGSEMGS har inngått en endelig pre-finansiert multiklient-kontrakt i India på minst 1,0 millioner dollar, opplyses det i en børsmelding. Dette kommer etter at EMGS tidligere annonserte at selskapet hadde inngått to intensjonsavtaler for pre-finansierte multiklient-studier i Indonesia. Begge er nå blitt faste avtaler, skriver selskapet.Til tross for nyhetene, falt aksjen 5,33 prosent til 3,55 kroner.