Kursrally i doblingskandidat

Hovedindeksen snek seg igjen over 800 poeng. Statoil-rekord, aksjeanbefalinger og SAS-smell preget ellers tirsdagens handel.

Oslo Børs tirsdag endte i positivt terreng tirsdag.Hovedindeksen står ved børsslutt i 800,93, etter en oppgang på 1,14 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.922 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen omsettes i skrivende stund for 64,49 dollar fatet, ned 0,32 prosent, mens WTI-oljen faller 0,52 prosent til 57,69 dollar fatet. Til sammenligning ble Brent-oljen omsatt for 63,85 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag. Det skjer i kjølvannet av en nedstengning av et rørledningssystem i Nordsjøen som kan vare i flere uker, ifølge Reuters.Statoil steg 3,14 prosent til 174,00 kroner, som er den høyeste kursen selskapet har hatt på tre år. Andre oljerelaterte aksjer fikk også en opptur tirsdag. Aker BP er opp 1,39 prosent til 197,40 kroner, mens Subsea 7 og Borr Drilling er opp henholdsvis 1,02 prosent til 119,30 kroner og 1,48 prosent til 34,30 kroner.BW Offshore løftet seg 4,91 prosent til 29,90 kroner.SASSAS melder om et resultat etter skatt på 490 millioner svenske kroner i 4. kvartal 2017, mot 591 millioner svenske kroner i samme periode året før. Resultatet før skatt ble 657 millioner svenske kroner, sammenlignet med 577 millioner svenske kroner i fjor. - Resultatforbedringen drives av en positiv inntektsutvikling og gjennomførte effektivitetstiltak. Utviklingen viser at strategien fører oss i riktig retning, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS.For året som helhet endte resultatet på 1.149 millioner svenske kroner.Aksjen ble straffet med et fall på 6,64 prosent til 23,90 kroner.BouvetBouvet har ifølge en melding sendt ut tirsdag kveld, kjøpt de resterende 40 prosent av aksjene i datterselskapet Olavstoppen AS fra IT Forces AS.Olavstoppen som er konsulentselskap med spisskompetanse på strategisk rådgivning, design, og utvikling av brukerorienterte digitale tjenester, blir dermed et heleid datterselskap av Bouvet. Aksjen stiger 1,08 prosent til 187 kroner. DoblingskandidatPareto har ifølge nyhetsbyrået TDN Finans en kjøpsanbefaling på Idex , med kursmål 11 kroner, noe som gjør aksjen til en doblingskandidat.Aksjen steg bra mandag, og fortsetter oppturen tirsdag med en stigning på 7,88 prosent til 5,89 kroner.Golden OceanTørrbulkrederiet Golden Ocean får vind i seilene på stigende rater.Tirsdag løfter aksjekursen seg med 1,76 prosent til 72,30 kroner.Aksjen gikk også sterkt i USA mandag med en oppgang på over fem prosent. American ShippingArctic Securities tar opp dekning med en soleklar kjøpsanbefaling og et kursmål på 40 kroner , ifølge en oppdatering gjengitt av TDN Direkt tirsdag, dobling av dagens kurs. Meglerhuset mener ifølge nyhetsbyrået at rederiet tilbyr et godt timet- og rendyrket investerings-case i et stadig strammere amerikansk Jones Act-marked.Det viser til at rederiets ti tankskip, som er på bareboat-charters, genererer en sterk kontantstrøm, i tillegg til at profittdelingsavtaleen med Overseas Shipholding Group gir potensial for ytterligere oppside.Røkke-aksjen stiger 15,00 prosent til 23,00 kroner, og endte helt øverst på dagens vinnerliste.SeadrillEn uoffisiell komité av usikrede obligasjonseiere i Seadrill har kommet med et alternativt restruktureringsforslag , sier to kilder til nyhetsbyrået Reuters tirsdag.- Totale investeringer (i den alternative planen) er på linje med det offisielle forslaget, men det er ikke en kopi. Det er en forbedring for de usikrede obligasjonseierne, sier en kilde til Reuters. Fristen for å komme med bindende forslag til Seadrill gikk ut mandag. Seadrill steg til slutt 3,65 prosent til 2,27 kroner.ElementElement har foretatt trekk av to nye transjer på fem millioner kroner per transje under selskapets konvertible lånefasilitet, går det frem av en melding tirsdag.Aksjen stupte 19,35 prosent til 3,00 kroner, og ble med det dagens børstaper på Oslo Børs.


Les også