Lakseprisoppgang overrasker ikke analytiker

Kolbjørn Giskeødegård tror flere har stanget i taket.

Brian Cliff Olguin
Børs

Stigende laksepriser løfter flere aksjer på Oslo Børs mandag. - Lakseprisen som ble kvotert på fredag for uke 49, som vi er i nå, gikk opp 5-8 kroner kiloen til rundt 50 kroner kiloen. Hvorvidt den vil fortsette oppover når vi kommer inn i neste uke er vanskelig å si, men vi hadde forventet at prisene skulle stige inn mot desember, for det gjør de nesten alltid, sier fiskeanalytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets til TDN Direkt. Giskeødegård tror ifølge nyhetsbyrået at mange oppdrettere i større grad enn på lenge har stanget opp mot kapasitetstaket i form av maksimalt tillatt biomasse på enkelte lokaliteter og regioner.Dette har trolig bidratt til å presse mer fisk ut i markedet. - Mye fisk tilgjengelig- Samtidig har vi også sett at etterspørselen ute i markedet har vært litt avventende. Det har vært mye fisk tilgjengelig, og markedet har ikke vært helt klart for de volumene, sier analytikeren til TDN Direkt.Han minner samtidig om at mange selskaper selger på fastpriskontrakter til rundt 60 kroner kiloen.Blant lakseaksjene som stiger finner vi Salmar på pluss 0,9 prosent til 245,60 kroner, Lerøy Seafood på pluss 0,7 prosent til 46,22 kroner og Grieg Seafood på pluss én prosent til 76,75 kroner.Marine Harvest faller for øvrig 0,3 prosent til 146,20 kroner.

kolbjørn giskeødegård
nordea
laks
grieg seafood
salmar
Nyheter
Sjømat
Børs