- Ligger an til katastrofe i 2018

- Veksten koster for mye, sier sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets.

Torsdag nedgraderte Sparebank 1 Markets Norwegian fra hold til selg, med kursmål 100 kroner.Sjefstrateg Peter Hermanrud kommenterte nedgraderingen da han var gjest i HegnarTVs julesending torsdag 21. desember.- Analytikeren vår mener Norwegian skal tape – ha et underskudd på 70 kroner aksjen neste år.- Det analytikeren vår sier, er at hvis Kjos selger kan han få en mye bedre pris. Skynder han seg å selger, og finner en kjøper, er flyflåten verdt 450 eller 470 kroner netto til aksjonærene. Hvis han ikke gjør noe, og prøver å drive videre så mener vår analytiker at det vil lekke som en sil. De får for mange fly, og når de skal vokse så fort, så koster det for mye, summerer Hermanrud.Han peker på at Norwegian har 35 prosent vekst i flyflåten i år.- Når du skal introdusere så mange ruter, må du ned på pris. Da får du enda lavere inntekt per sete. Fra et allerede veldig dårlig 2017, ligger det an til katastrofe i 2018, ifølge vår analytiker, sier Hermanrud.