LPG-rederiene fosser frem på børsen

Oslo Børs stiger videre første handelsdagen etter jul. 

Børs

Oslo Børs stiger videre onsdag formiddag.12:40 er hovedindeksen opp 0,77 prosent til 812,91 poeng.Hittiler det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.012 millioner kroner. Oljeprisen Brent-oljen faller videre onsdag formiddag og er i skrivende stund ned 1,2 prosent til 65,66 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,67 prosent til 59,67 dollar fatet.Til sammenligning stod Brent-oljen i 64,79 dollar fatet ved børsens stengetid fredag.Statoil stiger 1,03 prosent til 176,80 kroner etter å ha vært i årsbeste og den høyeste noteringen siden 2014 tidligere onsdag morgen.Taperaksje revansjerer segSeismikkselskapet Polarcus fortsetter oppgangen onsdag og er rett etter lunsj opp hele 31,5 prosent til 1,67 kroner på brukbart volum, og fortsetter dermed oppgangen fra slutten av forrige uke da selskapet ble tildelt flere ny kontrakter.Det seneste året er aksjen ned 61 prosent.Marine Harvest med milliardoppkjøp Marine Harvest meldte fredag kveld at selskapet har inngått en avtale om kjøp av den canadiske lakseoppdretteren Northern Harvest. Prisen er 315 millioner canadiske dollar, som betales kontant. Det tilsvarer 2,1 milliarder kroner.Marine Harvest stiger 1,26 prosent til 137,10 kroner på dagens nest høyeste omsetning.Cxense-avtaleCxense ASA melder at Dow Jones har signert en avtale for Cxense Maxifier-softwaren.Aksjen faller 1,79 prosent til 55 kroner.LPG-oppturLPG-rederiene notert på Oslo Børs opplever en pen kursoppgang første handelsdag etter jul.BW LPG stiger 4,39 prosent til 38,25 kroner, mens Avance Gas er opp 3.46 prosent til 23,90 kroner.Data fra Reuters viser at India vil passere Kina som den største importøren av LPG for før første gang. BoligoppturSelvaag Bolig er en av aksjene som stiger mest onsdag med en oppgang på 5,45 prosent til 32,90 kroner.- Hadde jeg hatt nyttårsraketter i år, hadde nok en boligutvikler vært med der. Selvaag Bolig, kanskje, uttalte sjefstrateg Peter Hermanrud til Hegnar TV i forrige uke.Jan Petter Sissener sa til Finansavisen lørdag at Selvaag-aksjen er "penger på gaten". - Der betaler man 30 kroner for noe som er verdt 40, uten å betale noe som helst for virksomheten, uttalte han til avisen. 

oslo børs
oljeprisen
Nyheter
Markedskommentarer
Børs