Maersk Drilling innkasserer 100 mill. dollar

Selger andel i egyptisk riggselskap. 

Det danske riggselskapet Maersk Drilling som av flere har vært omtalt som en av de heteste oppkjøpskandidatene i riggindustrien, har valgt å kvitte seg med aksjene sine i riggselskapet Egyptian Drilling Company (EDC), ifølge en melding.Egyptian General Petroleum Corporation (EGPC) kjøper aksjeandelen på 50 prosent for 100 millioner dollar, tilsvarende 838 millioner kroner, og blir dermed eneeier i det egyptiske riggselskapet.Avtalen inkluderer hele porteføljen, samt alle forpliktelser og rettigheter.Egyptian Drilling Company som er en av de ledende riggoperatørene i Midtøsten, opererer 70 rigger, hvorav flesteparten er landbaserte.Maersk skriver i meldingen at salget er på linje med selskapets strategi om å fokusere på offshoreboring i værharde områder og dypvannsmarkeder. - Jeg er veldig fornøyd med denne avtalen med EGPC. Salget er en naturlig konsekvens av våre langsikte planer om å gå ut av EDC-samarbeidet når timingen var riktig. EDC har en veldig sterk posisjon i Midtøsten, og er jeg er sikker på at det nye eierskapet vil gi EDC muligheten til å utvikle sine forretninger og evner ytterligere, sier konsernsjef Jørn Madsen i Maersk Drilling.Les også:  Maersk Drilling kan være i spill