MPC kjøper skip - stjerneforvalter er bull

Den offensive container-nykommeren øker flåten. Profilerte investorer blar opp titalls millioner for flere aksjer. 

Merkur Market-noterte MPC Container Ships melder onsdag at det har utvidet sin voksende flåte med to nye containerskip.Denne gangen dreier det seg om de 2008-bygde skipene «Annika» og «Antigoni» som har plass til henholdsvis 987 og 1.049 containere.Det opplyses at rederiet har betalt totalt 16,1 millioner dollar, tilsvarende 134,1 millioner kroner, for nykommerne til flåten som nå består av 41 containerskip.Levering ventes å finne sted i januar 2018.Blystad økerSiden MPC ble etablert i april har det hentet inn 450 millioner dollar, eller om lag 3,7 milliarder kroner til utvidelse av flåten.Målet er en flåte på 100 skip.Flere profilerte norske investorer har kastet seg på. På eiersiden finner vi blant Harald Moræus Hanssen, Jan Haudemann-Andersen, Runar Vatne og Arne Blystad som i sommer åpnet sin egen "container-sjappe", Songa ContainerBlystad økte forøvrig aksjebeholdningen sin med 432.500 aksjer i forrige uke, ifølge en fersk aksjonæroversikt. Det betyr at han nå eier totalt 932.500 aksjer i rederiet, tilsvarende en eierandel på 1,43 prosent.Basert på forrige ukes snittkurs, har Blystad bladd opp omlag 21,4 millioner kroner for aksjene. Stjerneforvalter laster oppEn annen profilert finansmann som har hevet seg på containerbølgen er Martin Mølsæter som forvalter fondet First Generator.Fondet hans kjøpte i forrige uke 785.500 aksjer i MPC, noe som gir en eierandel på 1,20 prosent og en 21. plass på listen over de største aksjonærene.Det betyr at han har betalt rundt 39 millioner kroner for aksjene. Et ukjent britisk investeringsselskap, Spike Star Limited, som ble opprettet i november er blitt største eier med 19,84 prosent av aksjene.