Myrseth: Her kan du doble pengene dine

Brian Cliff Olguin

Mens naturgass og kull gradvis kannibaliseres av den raske veksten i vind- og solenergi i det stagnante europeiske energimarkedet, mener investeringsdirektør Stig Myrseth at det skjer interessante ting i Asia. I den siste ukerapporten skriver han at etterspørselen etter naturgass i Kina og India eksploderer, og at dette etter alle solemerker markerer startskuddet for en global gassboom.- I Kina skjer det blant annet en storstilt overgang fra kull- til gassfyrt boligoppvarming. Dette sammen med vinterkulde i Nord-Kina har ført til akutt gassmangel og galopperende priser de siste ukene. Denne situasjonen har avstedkommet en skarp økning i LNG-importen noe som forklarer rallyet i LNG-ratene og oppgangen i spotprisen på LNG i Asia til treårs høy, skriver Myrseth.De siste ukene har spotratene for LNG-skip våknet til liv som en følge av at Kina har støvsugd verdensmarkedet for LNG. Investeringsdirektøren tror oppgangen markerer første bølge i en mangeårig boom.- Slik vindene blåser nå, er det duket for full fest innen LNG-shipping fra 2019 og kanskje allerede neste år. Selv om kontraheringsaktiviteten tar seg opp, er det liten fare for at baren stenger før tidligst i 2021, skriver Myrseth.Hvordan kan man så profittere på dette?- Både Flex LNG og Awilco LNG er doblingskandidater på 12-24 måneders sikt. Begge rederiene gir en utmerket eksponering mot den ventede tilstramningen i spotmarkedet. Höegh LNG er jeg mer usikker på. Kontraktstørke og motpartrisiko forpurrer et ellers positivt bilde. For øvrig er naturgassbomen i Asia positivt på marginalen for gassprodusenter som Statoil og Questerre, avslutter Myrseth.Dovre-porteføljen består av følgende aksjer:

  • Flex LNG
  • Borr Drilling
  • Fjord1
  • Ekornes
  • Self Storage Group
  • Awilco LNG