Myrseth roper kjøp – aksjene spretter opp

Kort tid etter at mandagens handel tok til på Oslo Børs står hovedindeksen i 796,37 poeng, opp 0,71 prosent.- Alle piler peker oppover mandag morgen (Asia opp, USA opp, olje opp), dermed er det stor sannsynlighet for oppgang på de europeiske børsene i dag, inkludert Oslo Børs. Den største drivkraften i aksjemarkedene i år har vært global inntjeningsvekst, og vi forventer at denne fortsetter i 2018, skriver Roger Berntsen i morgenrapporten fra Netfonds.Myrseth slår til- Både Flex LNG og Awilco LNG er doblingskandidater på 12-24 måneders sikt. Begge rederiene gir en utmerket eksponering mot den ventede tilstramningen i spotmarkedet, skriver investeringsdirektør Stig Myrseth i den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning.Flex LNG klatrer 5,35 prosent til 12,80 kroner mens Awilco LNG hopper 17,17 prosent til 5,39 kroner Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 63,67 dollar, opp 0,70 prosent.Statoil og Petróleo Brasileiro (Petrobras) har blitt enige om at Statoil kjøper en andel på 25 prosent i Roncador, et stort oljefelt i Campos-bassenget i Brasil.Transaksjonen nesten tredobler Statoils produksjon i Brasil, med attraktiv balansepris og muligheter for ytterligere verdiskaping for begge parter ved bruk av Statoils ekspertise innen økt oljeutvinning.Det samlede vederlaget omfatter en første betaling av USD 2,35 milliarder, pluss betingede betalinger som utgjør opptil USD 550 millioner. Det vil si at den første betalingen er på 19,67 milliarder kroner. De betingede utbetalingene kan komme opp i 4,6 milliarder kroner.Statoil klatrer 0,65 prosent til 170,50 kroner.Solon EiendomSøylen Eiendom-gründer Runar Vatne har gjennom selskapet Vatne Equity ifølge en melding inngått avtale om å tegne seg for 4 859 358 nye aksjer i Solon Eiendom til en kurs på 19,50 kroner, totalt rundt 95 millioner kroner.Provenyet fra transaksjonen vil gi selskapet ytterligere finansiering til å forfølge vekststrategien, kjøp av eiendomsprosjekter samt til generelle selskapsformål.Aksjen stiger 0,52 prosent til 19,30 kroner.Subsea 7Øyvind Mikaelsen går av som konserndirektør i Subsea 7 og vil forlate selskapet i andre kvartal 2018, går det frem av en melding mandag.Stuart Fitzgerald, som nå er Vice President for Strategy and Technology, er utnevnt til konserndirektør Strategy and Commercial, med tiltredelse 1. januar 2018.Aksjen stiger 1,29 prosent til 117,70 kroner.SeadrillFinansavisen kan fortelle at Seadrill kutter inntektsforventningene med nesten halvannen milliard de nærmeste årene. Selskapet tror riggmarkedet trenger mer tid på å komme i balanse.Aksjen faller 5,24 prosent til 2,17 kroner.