Nedgraderer Norsk Hydro

DNB Markets nedgraderer og høvler kursmålet.

DNB Markets har valgt å nedgradere anbefalingen på Norsk Hydro-aksjen til selg fra hold, fremgår det av en oppdatering gjengitt av TDN Finans.Kursmålet nedjusteres til 50 kroner fra tidligere 65 kroner, opplyses det.Det tilsvarer en nedside på rundt 10 prosent fra dagens nivå.DNB Markets begrunner nedgraderingen blant annet med at det globale aluminiumoverskuddet øker, med stigende kinesiske lagernivåer. Økningen kommer til tross for at kapasitet på mer enn 3,5 millioner tonn har blitt stengt ned grunnet tilbudsreformer, påpeker meglerhuset."Med rikelig ventet tilbudsvekst i 2018 og priser over kostnadskurven anslår vi en 20 prosents reduksjon i aluminaprisene, som også reduserer kostnadsstøtten for aluminium", skriver meglerhuset, ifølge TDN Finans, og legger til at Hydro-aksjen virker å være dyr sammenlignet med konkurrenter.Den seneste måneden har vært tung for Hydro-kursen som har falt nær 13 prosent. Hittil i år er likevel oppgangen på småpene 39 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også