NIF betalte 711 000 kroner for OL-råd

Norges idrettsforbund betalte 711 000 kroner for strategiske OL-råd.

President of the International Association of Athletics Federations (IAAF) Sebastian Coe, delivers a speech during the 2016 World Athletics Gala Awards, Friday, Dec. 2, 2016, in Monaco. Jamaican sprinter Usain Bolt, and Ethiopian long-distance runner Almaz Ayana were awarded " 2016 Athlete of the Year " by the International Athletic Foundation (IAAF). (AP Photo/Claude Paris) Claude Paris

Norges idrettsforbund betalte ikke bare fem millioner kroner til First House i OL-kampen. Også konsulentselskapet til Sebastian Coe fikk 711 000 kroner for «strategiske råd», skriver VG.Det London-baserte selskapet CSM skulle gi idrettsforbundet råd om internasjonale forhold. Selskapet har Coe - president i det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) som sin øverste sjef. Han var også leder for OL i London i 2012.- CSM skulle gi råd om hvem som skulle påvirkes internasjonalt, enten det var snakk om land, IOC-medlemmer eller organisasjoner, sånn at man fikk et OL, sier kommunikasjonssjef i NIF Niels Røine til avisen.- Var det verd pengene som ble brukt?- Sebastian Coe var sjef for London-OL, og har et stort nettverk. Han var en viktig mann for å vinne kampen internasjonalt, sier  Røine til VG.