Nissefest etter jubelår på Oslo Børs

Tradisjonen tro dukket julenissen opp med bjelle på Oslo Børs fredag. Oppdraget var å ringe i gang siste handelsdag før jul.

På det vanligvis travle handelsgulvet ble det servert gløgg og pepperkaker før nissen delte ut godteri til børsens ansatte og gjester.Deretter oppsummerte børsdirektør Bente A. Landsnes det som betegnes som et sjeldent godt børsår. I løpet av 2017 steg hovedindeksen med 18,1 prosent, og det ble registrert hele 50 toppnoteringer i løpet av året.–Det er det lenge siden vi har vært i nærheten av. Og dette er historiske toppnoteringer. Vi må helt tilbake til 2006 for å finne et år som har hatt flere toppnoteringer enn dette, sier hun til NTB.Årsakene til det gode børsåret er mange. Oljeprisen har steget med 13,4 prosent, telekom-aksjene har hatt et knallår, og stadig flere næringslivsaktører benytter seg av børsen til å innhente kapital.– I tillegg får vi nye rekorder i bruk av obligasjonsmarkedet hvert år, sier Landsnes.–Så er også det generelt god økonomi i mange bransjer. Norsk eksportindustri har også gjort det veldig bra, godt hjulpet av en svak krone, legger hun til.Den norske hovedstadsbørsen er heller ikke alene om oppgangen. Også i New York, Frankfurt, Paris, London, Tokyo og Stockholm har børsåret vært godt, tross stor politisk uro rundt om i verden.–Uroen har ikke preget året så mye som man kanskje kunne fryktet. Det virker som om markedene reagerer mindre etter hvert som man blir mer kjent med personene i politikken, sier Landsnes.(©NTB)