Nyhet sender Seadrill til topps - Røkke-aksje skyter fart

Oslo Børs holder seg i positivt terreng tirsdag, godt hjulpet av stigende oljepris.I skrivende stund (kl. 12.25) står hovedindeksen i 796,08, etter en oppgang på 0,53 prosent.Det er i skrivende stund omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.860 millioner kroner. Dagens gjest i HegnarTV er Petter Stordalen. Følg med kl. 15:30. OljeprisenOljeprisen har fått et kraftig løft siden mandag.Brent-oljen omsettes for 65,65 dollar fatet, opp 1,44 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,62 prosent til 58,35 dollar fatet. Til sammenligning ble Brent-oljen omsatt for 63,85 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag. Det kraftige løftet for Brent-oljen skyldes hovedsaklig nedstengning av et rørledningssystem i Nordsjøen som kan vare i flere uker, ifølge Reuters.Statoil stiger 2,61 prosent til 173,10 kroner. Andre oljerelaterte aksjer stiger også kraftig tirsdag morgen.Aker BP er opp 1,69  prosent til 198,00 kroner, mens Subsea 7 og Borr Drilling er opp henholdsvis 0,85 prosent til 119,10 kroner og 0,89 prosent til 34,10 kroner.Prosafe stiger 3,59 prosent til 10,10 kroner og BW Offshore er opp 4,91 prosent til 29,90 kroner.SASSAS melder om et resultat etter skatt på 490 millioner svenske kroner i 4. kvartal 2017, mot 591 millioner svenske kroner i samme periode året før. Resultatet før skatt ble 657 millioner svenske kroner, sammenlignet med 577 millioner svenske kroner i fjor. - Resultatforbedringen drives av en positiv inntektsutvikling og gjennomførte effektivitetstiltak. Utviklingen viser at strategien fører oss i riktig retning, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS.For året som helhet endte resultatet på 1.149 millioner svenske kroner.Aksjen løfter straffes med et fall på 4,30 prosent til 24,50 kroner. BouvetBouvet har ifølge en melding sendt ut tirsdag kveld, kjøpt de resterende 40 prosent av aksjene i datterselskapet Olavstoppen AS fra IT Forces AS.Olavstoppen som er konsulentselskap med  spisskompetanse på strategisk rådgivning, design, og utvikling av brukerorienterte digitale tjenester, blir dermed et heleid datterselskap av Bouvet. Aksjen stiger 1,08 prosent til 187 kroner. DoblingskandidatPareto har ifølge nyhetsbyrået TDN Finans en kjøpsanbefaling på Idex, med kursmål 11 kroner, noe som gjør aksjen til en doblingskandidat.Aksjen steg bra mandag, og fortsetter oppturen tirsdag med en stigning på 10,07 prosent til 6,01 kroner.LaksefallLakseaksjene går motsatt vei av den generelle børsutviklingen.Marine Harvest er ned 1,60 prosent til 135,60 kroner.Videre faller Bakkafrost og Norway Royal Salmon med henholdsvis 0,92 og 0,72 prosent. Golden OceanTørrbulkrederiet Golden Ocean får vind i seilene på stigende rater.Tirsdag løfter aksjekursen seg med 0,91 prosent til 71,70 kroner.Aksjen gikk også sterkt i USA mandag med en oppgang på over fem prosent. American ShippingArctic Securities tar opp dekning med en soleklar kjøpsanbefaling og et kursmål på 40 kroner, ifølge en oppdatering gjengitt av TDN Direkt tirsdag, dobling av dagens kurs. Meglerhuset mener ifølge nyhetsbyrået at rederiet tilbyr et godt timet- og rendyrket investerings-case i et stadig strammere amerikansk Jones Act-marked.Det viser til at rederiets ti tankskip, som er på bareboat-charters, genererer en sterk kontantstrøm, i tillegg til at profittdelingsavtaleen med Overseas Shipholding Group gir potensial for ytterligere oppside.Røkke-aksjen stiger 15,50 prosent til 23,10 kroner. SeadrillEn uoffisiell komité av usikrede obligasjonseiere i Seadrill har kommet med et alternativt restruktureringsforslag, sier to kilder til nyhetsbyrået Reuters tirsdag.- Totale investeringer (i den alternative planen) er på linje med det offisielle forslaget, men det er ikke en kopi. Det er en forbedring for de usikrede obligasjonseierne, sier en kilde til Reuters. Fristen for å komme med bindende forslag til Seadrill gikk ut mandag.