Oljemygg til værs - aksjer får løft etter nyheter

Oslo Børs tilbake over 800. 

Oslo Børs åpner som ventet litt opp.Etter få minutter er hovedindeksen opp 0,37 prosent til 802,13 poeng. «Impulsene fra de globale finansmarkedene er blandede torsdag morgen (USA ned, Asia blandet, Olje opp), noe som vil prege de europeiske børsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene», skriver analysesjef i Netfonds, Roger Berntsen i sin morgenrapport.«Når det er sagt, ettersom mange aktører (investorer) har lukket sine bøker for 2018, dvs. tatt juleferie, forventer vi lave handelsvolumer på børsen. Vi kan for øvrig nevne at den mye omtalte skattereformen til Trump, ble vedtatt i går, dog mye av effekten fra denne er allerede tatt ut i høyere aksjekurser i amerikanske selskaper», skrev han videre.Følg med på dagens julesending på HegnarTV som starter kl. 13.Vi får besøk av en rekke spennende gjester!OljeprisenBrent-oljen omsettes for 64,64 dollar pr fat etter en opptur på 0,12 prosent. WTI-oljen stiger også 0,12 prosent til 58,16 dollar.Til sammenligning ble Brent-oljen omsatt for 63,96 dollar fatet ved børsens stengetid onsdag.Oppturen kommer i kjølvannet av det overraskende store lagertrekket i USA som ble annonsert onsdag ettermiddag.Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB omtalte tallene som moderat bullish.Statoil er opp 0,53 prosent til 171,60 kroner. Subsea 7Undervannsentreprenøren Subsea 7 melder torsdag morgen at det har blitt tildelt en "betydelig" kontrakt av Statoil for arbeid på Snorrefeltet som ligger 150 km vest for Florø.Kontrakten er en såkalt EPCI-kontrakt, noe som innebærer ingeniørarbeid, anskaffelser, konstruksjon og installasjon.Subsea 7 definerer en betydelig kontrakt som en kontrakt verdt mellom 150 millioner dollar og 300 millioner dollar.Aksjen 2,98 prosent til 124,30 kroner.SeismikkBåde Polarcus og TGS melder om kontrakter i Mexicogulfen torsdag.Polarcus stiger 8,05 prosent til 94 øre, mens TGS er opp 1,10 prosent. OljemyggAfrican Petroleum Corporation ser ifølge en melding netto prospektive oljeressurser i selskapets Sierra Leone-lisenser SL-03 og SL-4A-10 på 394 millioner fat.Det vil si en økning på 76,6 prosent fra ressursestimatet i mars 2015.Aksjen skyter rett til værs og er etter få minutter opp 16,87 prosent til 97 øre.ScanshipScanship Holdings datterselskap, Scanship AS, har signert en kontrakt med det italienske verftet Ficantieri for levering av sitt «total clean ship system» til fire nybygg i cruiserederiet Norwegian Cruise Line’s nyeste generasjon skip, fremgår det av en melding sendt ut onsdag kveld.En av årets store børsvinnere fortsetter dermed oppturen torsdag med en oppgang på 8,25 prosent til 4,20 kroner.UMSUnified Messaging Systems har fått en avtale med et av Finlands største vannverk, Turun Vesihuolto Oy.Til tross for det, faller aksjen med 4,26 prosent til 90 øre.MillionkontraktNel ASAs amerikanske datterselskap, Proton Onsite, har mottatt kjøpsordrer for elektrolysecellepakker fra United Technologies Aerospace Systems (UTAS) for de amerikanske og britiske ubåtflåtene til en verdi på mer enn 2,3 millioner dollar, tilsvarende nær 20 millioner kroner.Aksjen stiger 2,39 prosent til 2,43 kroner. NavaNavamedic har inngått en avtale med Chemviron Carbon om å lansere og kommersialisere Zorflex i Sverige og Finland.Det sender aksjen opp 10,66 prosent til 11 kroner. NapaNapatec melder torsdag at den første patentsøknaden sendt sammen med IBM nå er offentlig tilgjengelig.Det opplyses at patentet dekker viktig funksjonalitet brukt i cybersikkerhetsløsninger. Askejn stiger 13,16 prosent til 21,50 kroner. Norsk HydroAnalytikerne i DNB Markets oppgraderer sin anbefaling på Norsk Hydro fra selg til hold. Ifølge TDN Direkt settes kursmålet til 58 kroner.Aksjen er desidert mest omsatt torsdag morgen, og stiger 2,13 prosent til 59,95 kroner.