Oslo Børs åpner opp

Pilene peker opp på Oslo Børs, siste handelsdag i 2017.

Børs

Oslo Børs stiger i kjølvannet av rekord-oppgang i New York , god stemning i Asia og oppgang for oljeprisen. Etter 20 minutters handel er hovedindeksen opp 0,10 prosent til 818,84.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 156 millioner kroner.Netfonds og analysesjef Roger Berntsen ventet i forkant av åpningen at Oslo Børs ville åpne opp 0,2 prosent i dag.«Alle piler peker oppover fredag morgen (Asia opp, USA opp, råvarer opp), dermed ligger det an til oppgang på de europeiske børsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene», skriver Berntsen i  fersk rapport.OljeprisenOljeprisen stiger videre fredag morgen etter at tall fra EIA torsdag ettermiddag viste større enn ventet lagertrekk i USA.Brent-oljen er fredag morgen opp 0,70 prosent til 66,62 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,80 prosent til 60,32 dollar fatet.Til sammenligning stod Brent-oljen i 65,96 dollar fatet ved børsens stengetid torsdag.Statoil stiger 0,28 prosent til 176,80 kroner. Tar grepI forbindelse med arveoppgjør knyttet til administrerende direktør Sverre Bjerkeli og hans to barn er ifølge en melding fredag morgen eiendomsretten til 50 prosent av aksjene i Hvaler Invest AS overført til hans barn, som etablerer hvert sitt selskap Djupeklo Invest AS og Fjellhammer Invest AS.Protector Forsikring stiger 0,85 prosent til 89,50 kroner på Oslo Børs.Inngår avtaleEtter børsens stengetid torsdag gikk det ifølge en melding frem at Flex LNG har inngått en tidscertepartikontrakt for LNG-nybygget "Flex Endeavour" med Uniper Global Commodities. Aksjen hever seg 0,76 prosent til 13,20 kroner.I forhandlingerLedelsen i Ocean Yield er i forhandlinger angående videre investeringer i moderne fartøy med lange leieavtaler. Det kommer frem av en børsmelding fredag.Investeringene det er snakk om betinger godkjenning fra styret og enighet om dokumentasjon.Ocean Yield forventer en avklaring i løpet av få uker. Aksjen faller 0,36 prosent til 69 kroner.Innsider handlerPrimærinnsider Dagfinn Neteland, administrerende direktør i Fjord1 ASA, har ifølge en melding kjøpt 5000 aksjer i Fjord1 ASA til kurs 43,00 kroner.Etter kjøpet kontrollerer Neteland en beholdning på 5290 aksjer i selskapet. Aksjen stiger 2,09 prosent på Oslo Børs til 43,90 kroner.Vinner/taperØverst på vinnerlisten så langt finner vi Prosafe, opp 10,75 prosent til 11,85 kroner mens Polaris Media troner øverst på taperlisten, ned 7,0 prosent til 18,60 kroner.

oslo børs
aksjer
hovedindeksen
statoil
oljepris
Nyheter
Børs