Oslo Børs stiger etter oljepris-rally

En seismikkaksje fortsetter å stige kraftig. (Oppdatert 09:28)

Oslo Børs om vinteren - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs stiger i kjølvannet av sterk utvikling for oljeprisen, som nå er på det høyeste nivået siden sommeren 2015. Etter 28 minutters handel er hovedindeksen opp 0,6 prosent til 811,59.Oljeprisrally i julenBrent-oljen er onsdag morgen ned 0,3 prosent til 66,29 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,2 prosent til 59,88 dollar fatet.Til sammenligning stod Brent-oljen i 64,79 dollar fatet ved børsens stengetid fredag.Statoil stiger 1,1 prosent til 176,90 kroner. Det er årsbeste og faktisk den høyeste noteringen siden 2014.Taperaksje revansjerer segSeismikkselskapet Polarcus kliner til med en oppgang på 22,1 prosent til 1,55 kroner på brukbart volum; 7,0 millioner kroner. Torsdag og fredag i forrige uke steg aksjen henholdsvis 13,8 og 28,3 prosent, slik at ukeavkastningen er på 82 prosent.Så langt i år har aksjen stupt 65 prosent.Statoil forlenger med BouvetStatoil har fornyet de to største avtalene med Bouvet, hvorav den ene er innen IT-systemutvikling, forvaltning, rådgivning og ulike supporttjenester. Den andre avtalen er knyttet til Statoil sitt kvalitetsstyringssystem, hvor Bouvet leverer Business Process Services, rådgivning, teknisk IT-støtte og ulike supporttjenester.Bouvet er opp 1,5 prosent til 199 kroner.Marine Harvest med milliardoppkjøp  Marine Harvest meldte fredag kveld at selskapet har inngått en avtale om kjøp av den canadiske lakseoppdretteren Northern Harvest. Prisen er 315 millioner canadiske dollar, som betales kontant. Det tilsvarer 2,1 milliarder kroner.Marine Harvest stiger 0,4 prosent til 135,90 kroner.Cxense-avtale Cxense ASA melder at Dow Jones har signert en avtale for Cxense Maxifier-softwaren.Aksjen faller 0,9 prosent til 55,50 kroner.KitronKitron ASAs datterselskap Kitron AS har signert avtale med et ledende selskap innen medisinsk utstyr.Kitron stiger 0,6 prosent til 6,87 kroner.Link Mobility Link Mobility Group går inn i Østerrike. Det skjer gjennom oppkjøpet av Simple SMS Group fra Christoph Holubar.LINK-aksjen er opp 0,7 prosent til 143 kroner.BW Offshore BW Offshore melder at den første oljen fra Catcher FPSO ble produsert 23. desember 2017.BW Offshore stiger 5,3 prosent til 36 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs