Overraskende vinner på Wall Street

Det har vært mye fokus på FAANG i 2017, men de ble grundig parkert av en flyprodusent.

Ted S. Warren
Børs

Tech-aksjer og FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Google) har fått mye fokus på børsene i New York i året som nå ebber ut, men vinneren blant de 30 aksjene som inngår i Dow Jones overrasket nok mange.Blant tungvekterne på børsene i New York, de som inngår i Dow Jones, var det Boeing som steg mest i 2017, med hele 89,4 prosent.Og kanskje enda mer overraskende steg Caterpillar nest mest, med 69,9 prosent.Ikke ble det tech på 3. plass heller, for den plassen tok Visa, med en oppgang på 46,1 prosent i 2017.Apple på 4. plassFørst på 4. plass finner vi en tech-aksje - Apple - med en oppgang på 46,1 prosent. Men Boeing steg altså nesten dobbelt så mye.På 5. plass har vi Wal-Mart, med en oppgang på 42,9 prosent og rett bak har vi McDonald's og Home Depot med en oppgang på 41,4 prosent.United Health tok 8. plassen med en oppgang på 37,8 prosent, tett fulgt av Microsoft med en oppgang på 37,7 prosent.På 10. plass endte American Express med en oppgang på 34,1 prosent.Dow Jones steg 25,7 prosent og S&P 500 steg 20 prosent.  Nasdaq steg fra 28,2 prosent. FAANG uten AppleAmazon, som ikke inngår i Dow Jones indeksen, steg 56 prosent, mens Netflix endte opp 55,1 prosent og Facebook steg 53,4 prosent. Alphabet (Google) steg mer "moderate" 32,9 prosent.Dette ble vinnerne og taperne  blant aksjene som inngår i S&P 500

wall street
Nyheter
Børs