Pustepause i New York - rally etter kjempedeal

Spenningen på Wall Street er til å ta og føle på.

De amerikanske børsene åpnet opp , men stemningen surnet utover dagen.Dow Jones falt 0,31 prosent til 24.508,66, Nasdaq 0,28 prosent til 6.856,53, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,41 prosent til 2.652,01.Førstnevnte rakk å sette en ny intradag all-time high på 24.672,48, men den femte strake sluttrekorden ble det altså ingenting av.Farmasi og materialer var sektorene som tynget mest i S&P 500.SkattespenningWall Street venter nå spent på den endelige skatteplanen fra republikanerne.Reuters viser til en talsmann som opplyser at senator Mike Lee ennå ikke har bestemt seg for om han støtter skatteplanen. Ifølge nyhetsbyrået skal Lee være interessert i å få inn et forsørgerfradrag.- Dette markedet har fotfulgt skatteplanen og fremgangen der. Når du ser humper i veien, får du svingninger, sier sjefstrateg Art Hogan hos B. Riley FBR til CNBC.Wall Street har ventet spent på skatteplanen, som hvis den går gjennom vil kutte selskapsskatten fra 35 til 21 prosent.På makrofronten fikk investorene servert gledelige tall fra både arbeidsmarkedet og detaljhandelen .GigantoppkjøpBlant enkeltselskaper var dagens store nyhet Rupert Murdochs avtale med Disney om salg av 21st Century Fox-eiendeler i en avtale på 52,4 milliarder dollar med oppgjør i aksjer.Avtalen vil ha vidtrekkende konsekvenser for det globale medialandskapet hvis den blir godkjent av regulatoriske myndigheter, melder Financial Times.Disney vil i så fall konsolidere sin posisjon som verdens største mediaselskap.Med på kjøpet følger blant annet en eierandel på 39 prosent i Sky og filmstudioet 20th Century Fox. Oppkjøpet styrker ifølge CNBC Disneys planer om å bli en dominerende plattform for strømmetjenester, og dermed en større trussel for Netflix.- Vi ser på dette som en «home-run deal» for Disney. Samtidig som det er et aggressivt oppkjøp med en høy prislapp, er det etter vår mening rett grep til rett tid, da sammenslåingen av disse eiendelene skaper et mye mer formidabelt Disney, sier sjefanalytiker for teknologi, Dan Ives, i GBH Insights til nettstedet.Disney steg 2,8 prosent til 110,57 dollar, 21st Century Fox 6,5 prosent til 34,88 dollar. Netflix steg 0,9 prosent til 189,56 dollar.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også