Riggsalg gir kraftig løft for Fredriksen-aksje

Oslo Børs gjorde helomvending rett etter åpning. 

Børs

Oslo Børs åpnet rett opp og rett ned torsdag morgen.Etter få minutter er hovedindeksen ned 0,11 prosent til 814,14 poeng.Netfonds og analysesjef Roger Berntsen ventet at Oslo børs ville åpne ned 0,2 prosent i dag. «Retningsløs utvikling på Wall Street (onsdag), ga få holdepunkter for de asiatiske investorene i natt (blandet utvikling i Asia)», skrev han i morgenrapporten.OljeprisenOljeoprisene er svakt opp torsdag morgen etter API-tallene som viste et lagertrekk på 6 millioner fat i forrige uke, mot et ventet trekk på 3,8 millioner fat.Brent-oljen er opp 0,41 prosent til 66,26 dollar fatet, mens WTI-oljen omsettes for 59,82 dollar fatet.Til sammenligning stod Brent-oljen i 66,13 dollar fatet ved børsens stengetid onsdag.Statoil faller 0,34 prosent til 176,30 kroner.USA-fallSeadrill sluttet på 0,23 dollar, tilsvarende 1,90 kroner, i USA onsdag. Det tilsvarer et avvik på 7,55 prosent sammenlignet med sluttkursen i Oslo onsdag som var på 2,05 kroner.Aksjen stiger likevel 1,46 prosent til 2,08 kroner.Akastor-salgFond forvaltet av London-baserte Newtyn Management - et datterselskap av BNY Mellon - har torsdag solgt 70.000 aksjer i Akastor.Den totale aksjebeholdningen endres imidlertid lite da fondet fortsatt sitter med 41.050.000 aksjer etter transaksjonen, noe som tilsvarer en eierandel på 14,98 prosent. Akastor-aksjen er uendret på 16,60 kroner.Rigget for oppturJohn Fredriksens riggbaby Northern Drilling steg på børsen onsdag etter mandagens melding om at Sembcorp Marine hadde inngått en endelig avtale om å selge den halvt nedsenkbare riggen «West Rigel» for 500 millioner dollar.Northern Drilling har fra før sikret seg to tilsvarende rigger for en mye mindre penge.Den kansellerte Seadrill-riggen "West Mira" ble kjøpt for 365 millioner dollar, samtidig som Fredriksen-selskapet sikret seg en opsjon på å kjøpe den kansellerte Fred. Olsen-riggen "Bollsta Dolphin" for 400 millioner dollar.Denne opsjonen ble utøvd i forrige uke. Pareto Securities mener ifølge DN at salget av "West Rigel" impliserer en pris på 76 kroner pr Northern Drilling-aksje.Aksjen får et løft på 7,20 prosent til 67 kroner. InnsidekjøpSøren Sundahl, styremedlem i Link Mobility Group, har gjennom sitt selskap Sundahl ApS, kjøpt 46.907 aksjer i Link Mobility Group, fremgår det av en børsmelding onsdag.Aksjene ble kjøpt til 143,45 kroner pr stykk, noe som betyr at han kjøpte aksjer for totalt 6,7 millioner kroner.Aksjen er opp 0,68 prosent til 147 kroner.Korrigerer nedPolarcus har vært en av de store vinnerne de siste handelsdagene.Torsdag korrigerer aksjen imidlertid noe ned og faller 8,0 prosent til 1,38 kroner. BoligoppturSelvaag Bolig var en av onsdagens store vinnere etter uttalelser fra Jan Petter Sissener og Peter Hermanrud.Aksjen fortsetter opp torsdag med en oppgang på 1,81 prosent til 33,80 kroner. 

oslo børs
netfonds
oljeprisen
Nyheter
Markedskommentarer
Børs