Riggsalg indikerer stor oppside for Northern Drilling

Fredriksen-aksje skal stige ytterligere 22 prosent, ifølge Pareto Securities. 

Eivind Yggeseth
Børs

John Fredriksens riggbaby Northern Drilling endte onsdag opp 4,17 prosent til 62,50 kroner.Oppturen kom blant annet etter meldingen mandag om at Sembcorp Marine hadde inngått en endelig avtale om å selge den halvt nedsenkbare riggen «West Rigel» for 500 millioner dollar.Northern Drilling har fra før sikret seg to tilsvarende rigger for en mye mindre penge.Den kansellerte Seadrill-riggen "West Mira" ble kjøpt for 365 millioner dollar, samtidig som Fredriksen-selskapet sikret seg en opsjon på å kjøpe den kansellerte Fred. Olsen-riggen "Bollsta Dolphin" for 400 millioner dollar.Denne opsjonen ble utøvd i forrige uke. Pareto Securities mener ifølge DN at salget av "West Rigel" impliserer en pris på 76 kroner pr Northern Drilling-aksje.Det betyr at aksjen skal opp ytterligere 22 prosent fra dagens nivå. Kilder har tidligere fortalt til Hegnar.no at det er et finansielt partnerskap mellom Hayfin Capital Management og Breakwater Capital som har sikret seg riggen.Les også:  Hentet 20 mrd. i juli: Er nå nært kjøp av West Rigel

northern drilling
riggselskaper
john fredriksen
pareto securities
west rigel
Nyheter
Børs