Rupert Murdoch selger til Disney

Avtalen vil ha vidtrekkende konsekvenser (utvidet).

Rupert Murdoch har inngått avtale med Disney om salg av 21st Century Fox-eiendeler i en avtale på 52,4 milliarder dollar med oppgjør i aksjer.Disney bekrefter avtalen på sine hjemmesider.Avtalen vil ha vidtrekkende konsekvenser for det globale medialandskapet hvis den blir godkjent av regulatoriske myndigheter, melder Financial Times.Disney vil i så fall konsolidere sin posisjon som verdens største mediaselskap.Med på kjøpet følger blant annet en eierandel på 39 prosent i Sky og filmstudioet 20th Century Fox.Dette vil legges til en bred portefølje av merkenavn som inkluderer Mikke Mus, Captain America og Han Solo.Disney skriver på sine hjemmesider at 21st Century Fox vil skille ut Fox Broadcasting-nettverket og stasjoner, Fox News, Fox Business, FS1, FS2 og Big Ten-nettverket til sine aksjonærer.