Saint-Gobain kjøper Per Strand

Gründer Per Halvard Strand selger familiebedriften etter å ha omsatt for nærmere én milliard kroner i fjor.

Tirsdag ble det kjent at det franske industrikonsernet Saint-Gobain gjennom Optimera kjøper samtlige aksjer i byggevareselskapet Per Strand, skriver DN.Familiebedriften ble startet opp av Per Halvard Strand i 1974, og har siden vokst til å bli den ledende byggevareaktøren i Nord-Norge.- For bedriften er dette nødvendig. Vi har kommet dit at det vil være såpass komplisert å drive en vellykket byggevarehandel videre at vi må være i et system med samme eier både lokalt og sentralt. Historien viser også at familiebedrifter bør selges mens man er oppe og går, sier grunnlegger Strand til avisen.Da han startet byggevareselskapet for 44 år siden var hensikten å brødfø familien, med kone og tre små barn, men på disse årene har det hatt en voldsom vekst.I fjor hadde konsernet PRS Holding ifølge DN en omsetning på 984,5 millioner kroner og et resultat før skatt på 160,5 millioner kroner. Byggevarebutikkene i konsernet har en samlet resultatmargin på 14 prosent før skatt de seneste ti årene.