Scanship knaller til med storkontrakt

Utvider samarbeidet med det italienske verftet Ficantieri. 

Scanship Holdings datterselskap, Scanship AS, har signert en kontrakt med det italienske verftet Ficantieri for levering av sitt «total clean ship system» til fire nybygg i cruiserederiet Norwegian Cruise Line’s nyeste generasjon skip, fremgår det av en melding sendt ut onsdag kveld.Levering av det første skipet ventes å finne sted  i 2022, før de resterende tre blir ferdigstilt i henholdsvis 2023, 2024, og 2025.I tillegg inneholder kontrakten opsjoner på ytterligere to skip.- I vår streben etter å bidra til renere hav er vi svært tilfreds med å fortsette samarbeidet med verftet Fincantieri og rederiet NCL i byggingen av denne nye klassen av skip. Skipene vil imøtekomme de strengeste miljøkravene i verden, sier Scanship’s CEO Henrik Badin. Selskapet har samarbeidet med Ficantieri i flere år, og har til nå levert miljøteknologi til hele 31 cruisenybygg.For øyeblikket har selskapet ni skip i kontrakt for leveranse fra 2018 og ut 2022. I tillegg kommer den nye ordren på fire skip.Les også:  Scanship Holding får ny cruise-avtale- Disse store og viktige ordrene befester Scanship’s posisjon i cruise, hvor vår teknologi har blitt det naturlige valg både for verft og rederier for sikre miljøvennlig drift, sier Badin. Hittil i år er Scansnhip Holding en av årets soleklare børsvinnere med en oppgang på hele 308 prosent.