Skattekutt ikke priset inn - USA-børsene åpner opp

Alt ligger til rette for videre børsoppgang på Wall Street fredag.

Til tross for at de amerikanske børsene endte i rødt torsdag, ligger alt til rette for oppgang i dag. Allerede tre timer før børsåpning pekte samtlige av futurene for Dow Jones, Nasdaq og S&P 500 opp, og foreløpig er stemningen positiv på Wall Street.Dow Jones stiger 0,48 prosent til 24.625,47, mens S& 500 er opp 0,5 prosent til 2.665,22.Teknologitunge Nasdaq er foreløpig opp 0,38 prosent til 6.882,34.JP Morgan Marko Kolanovic mener de amerikanske markedene på langt nær har priset inn den positive effekten av skattereformen. Han sier i et intervju med Business Insider at effekten vil gi en solid innsprøytning i markedene i 2018.LES OGSÅ: Vil bli den største katalysatoren hittil Blant selskaper som er i fokus i dag, finner vi blant annet Adobe og Costco.Adobe Systems steg i førhandelen fredag etter å ha lagt frem avvikende kvartalstall torsdag kveld, som var bedre enn ventet.Også Costco Wholesale la frem kvartalstall sent torsdag kveld, og tallene overgikk analytikernes forventninger.Vi tar med at det det har kommet ferske makrotall fra USA i dag:Empire Manufacturing-indeksen endte på 18,0 i desember , ned fra 19,4 måneden før, ifølge data fra New York Federal Reserve, melder TDN Finans.Ifølge estimater innhentet av Bloomberg var det på forhånd ventet en indeks på 18,7.Også den den amerikanske industriproduksjonen kommer inn svakere enn ventet, og endte på 0,2 prosent på månedsbasis i november.Det var ventet en oppgang på 0,3 prosent, ifølge Bloomberg-estimater.


Les også