Slik går oljeprisen

Oljeprisene handles litt høyere mandag sammenlignet med nivåer da Oslo Børs stengte fredag.

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,51 prosent til 63,55 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,63 prosent til 57,66 dollar fatet.Til sammenligning stod Brent-oljen i 63,24 dollar fatet ved børsslutt fredag.Prisene kan stigeDen ukentlige riggtellingen til Baker Hughes viste fredag kveld at antallet amerikanske oljerigger falt med fire, til 747 rigger i uken som endte 15 desember.Analytikere tror ifølge TDN Finans prisene kan stige inn mot nyåret, og ifølge Bloomberg News var det forrige uke et rekordhøyt antall veddemål på at prisen på Brent-olje skal stige.Samtidig ventes det at økt amerikansk oljeproduksjon kan være med på å holde prisene i sjakk i 2018.Nøkkelforhold- Oljen bør være litt sterkere når vi går inn i det nye året. Nøkkelforhold å holde øye med i 2018 er Opec-overholdelse og sterkere etterspørsel globalt. Den eneste motvinden er amerikansk produksjon, som kommer til å holde oljeprisen stabil, sier råvareanalytiker David Lennox i Fat Prophets til Bloomberg News.