Slik går oljeprisen

Oljeprisen stiger fredag morgen etter tall fra EIA torsdag.

Børs

Brent-oljen er fredag morgen opp 0,70 prosent til 66,62 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,80 prosent til 60,32 dollar fatet.Til sammenligning stod Brent-oljen i 65,96 dollar fatet ved børsens stengetid torsdag.Oljelagrene fallerTorsdag viste tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, at de amerikanske råoljelagrene falt med 4,6 millioner fat til 431,9 millioner fat i uken frem til 22. desember 2017.Ifølge TDN Finans var det ventet at oljelagrene skulle falle med 3,8 millioner fat.Bensinlagrene økte med 0,6 millioner fat mens destillatlagrene økte med 1,1 millioner fat.Ned 20 prosentIfølge Reuters er amerikanske råoljelagre nå ned 20 prosent fra toppen i mars-måned, og langt under nivåene på samme tid i fjor.- Dersom du ser på total råolje og produktlagre, så er det enda et massivt lagertrekk, sier sjef for analyse i Mobius Risk Group, John Saucer, til Wall Street Journal, ifølge TDN Finans.

råvarer
olje
oljepris
Nyheter
Børs