Slik går USA-børsene etter alle nøkkeltallene

Det har kommet en drøss med nøkkeltall fra USA. Slik går børsene i New York.

Mark Lennihan

Det er bare små utslag på de amerikanske børsene fredag. Etter 37 minutters handel er Dow Jones ned 0,02 prosent til 24.778, mens Nasdaq faller 0,1 prosent til 6.956.Følg utviklingen herBoligerSalget av nye eneboliger i USA steg 17,5 prosent i november på månedsbasis. Sesongjustert årstakt var på 733.000 enheter. Ifølge Bloomberg var det ventet et fall på 4,4 prosent til 655.000 enheter.Michigan-indeksenDen amerikanske forbrukertillitsindeksen fra University of Michigan var 95,9 i desember, viser endelige tall. De foreløpige tallene var på 96,8 poeng, mens forventningen var på 97,2 poeng.OrdreinngangForeløpige tall fra amerikanske myndigheter viser at ordreinngangen for varige goder i USA steg 1,3 prosent i november.Ordreinngangen var ifølge vår makrokalender ventet opp 2,0 prosent. Eksklusive transport falt ordreinngangen 0,1 prosent, mot ventet 0,5 prosent oppgang.Privat forbrukPrivat forbruk i USA steg 0,6 prosent på månedsbasis i november 2017.Det var ventet at det private forbruket ville stige 0,5 prosent, ifølge Bloomberg-estimater.Forbruket i foregående måned viste en oppgang på 0,2 prosent.Private inntekterPrivate inntekter i USA var opp 0,3 prosent på månedsbasis i november, mot ventet 0,4 prosent. Inntektene i foregående måned var opp 0,4 prosent på månedsbasis.Kjerne-PCEKjerne-PCE i USA var opp 0,1 prosent i november, mot ventet 0,1 prosent. På årsbasis viser siste tall en oppgang på 1,5 prosent, mot 1,4 prosent i oktober og ventet 1,5 prosent.PCE-deflatoren var opp 0,2 prosent på månedsbasis, mot en ventet oppgang på 0,3 prosent, og opp 1,8 prosent på årsbasis, mot ventet 1,8.