Spår dobling for American Shipping Company

Rederiet har et stort utbyttepotensial, ifølge Arctic Securities.

Det Røkke-dominerte tankrederiet American Shipping Company som driver ti moderne tankskip i Jones Act-markedet i USA, stiger 7,0 prosent til 21,40 kroner tirsdag.Det er bare begynnelsen på en kjempeoppgang, ifølge meglerhuset Arctic Securities som tar opp dekning med en soleklar kjøpsanbefaling og et kursmål på 40 kroner, ifølge en oppdatering gjengitt av TDN Direkt tirsdag.Det tilsvarer en dobling fra dagens aksjekurs. Meglerhuset mener ifølge nyhetsbyrået at rederiet tilbyr et godt timet- og rendyrket investerings-case i et stadig strammere amerikansk Jones Act-marked.Det viser til at rederiets ti tankskip, som er på bareboat-charters, genererer en sterk kontantstrøm, i tillegg til at profittdelingsavtaleen med Overseas Shipholding Group gir potensial for ytterligere oppside.«Vi modellerer en bedrende tilbud- og etterspørselsbalanse, drevet i stor grad av tilbudssiden, som vil bli fullt levert innen første kvartal 2018, og flere gamle båter (ATBer) vil etter hvert bli skrapes», heter det i oppdateringen fra Arctic, som mener rederiet har et kraftig utbyttepotensiale.I løpet av første halvår 2013, gikk aksjen 20-gangeren - fra 2 kroner til 40 kroner - på Oslo Børs, og i midten av 2014 ble aksjen omsatt for over 50 kroner.Deretter har den falt gradvis til dagens nivå før den nå - dersom Arctic får rett - skal opp igjen til gode, gamle nivåer.