Statkraft selger seg ut fra havvindpark

Statkraft selger sin andel av det britiske havvindprosjektet Dudgeon for 6,2 milliarder kroner. 

Statkraft selger sin eierandel på 30 prosent i Dudgeon Offshore Wind Limited til et konsortium ledet av China Resources (Holdings) Company Limited, for 555 millioner pund.Det melder Statkraft tirsdag, ifølge TDN Direkt.Havvindparken Dudgeon (402 MW) ligger utenfor kysten av Norfolk i Storbritannia og ble offisielt åpnet 22. november i år av eieren Statoil (35 prosent), Masdar (35 prosent) og Statkraft (30 prosent).Gjennomføring av avtalen forutsetter godkjenning fra kinesiske og tyske konkurransemyndigheter, og antas å være betinget av aksept fra koreanske konkurransemyndigheter, opplyses det.Endelig gjennomføring av avtalen ventes i løpet av første kvartal 2018.- Avtalen er i tråd med Statkrafts strategi om ikke å investere i nye havvindprosjekter og å selge eierandelene i eksisterende havvindparker. Med gjennomføring av denne avtalen har Statkraft solgt seg ut av alle engasjementer i havvind, uttaler selskapet i meldingen.