Statoil varsler kontraktstildelinger på ni milliarder

Leverer torsdag inn plan for utbygging og drift for Snorre Expansion-prosjektet. 

Statoil skriver i en melding torsdag at selskapet, på vegne av partnerne, leverer inn plan for utbygging og drift (PUD) for Snorre Expansion-prosjektet.I den forbindelse varsler selskapet at det vil dele ut kontrakter på opp til ni milliarder kroner.Investeringen vil øke utvinnbare reserver fra Snorre-feltet med nesten 200 millioner fat, blir det opplyst.- Snorre Expansion har vært et marginalprosjekt, og Statoil har jobbet tett med partnere og leverandører for å realisere det. Vi har endelig landet på et bra konsept som utnytter eksistrende infrastruktur og reduserer kostnader, sier konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring, Margareth Øvrum.Snorrefeltet var opprinnelig ventet å ha en levetid som skulle vare til mellom 2011 og 2014. Nå ventes feltet å produsere til etter 2040.Den samlede investeringen er nå oppe i 19 milliarder kroner, og i forbindelse med PUDen som leveres inn, signerer Statoil kontrakter med TechnipFMC, Subsea 7, Aibel, samt gir en riggkontrakt til Transocean.Produksjonen har ventet oppstart i 2021.