Stensrud vil bygge ølhall

Hovedeier Kristoffer Stensrud vil plassere Lervig Aktiebryggeri i et signalbygg midt i Stavanger havn.

Eivind Yggeseth

Hovedeier Kristoffer Stensrud i Lervig Aktiebryggeri vil bygge et lavtliggende 10.000 kvadratmeter stort bygg kalt "Ølhallene" midt i Stavanger havn, skriver DN.Ølproduksjonen skal foregå i midten og kunne beskues fra alle kanter gjennom store vinduer. På taket skal det anlegges en park. Prosjektet skal ifølge avisen også gi plass til såkalt "street food" - gatemat-boder og til et opplevelsessenter for ølhunder.Som grunnlegger av Skagenfondene har Stensrud lagt seg opp en stor formue. Han mener likevel prosjektet ikke vil kreve milde gaver fra hans side.- Det er ikke nødvendigvis tilfellet. Jeg ble litt overrasket selv. Ren byggekost her er i størrelsesorden 175 millioner kroner, sier han til DN.Han mener bryggeriet nå øker omsetningen med 20-25 prosent i året, og at bryggeridriften skal klare å betjene kapitalkostnaden.Styreleder i Stavangerregionen Havn er byens ordfører Christine Sagen Helgø.- Som styreleder i havnen er det lett å bli begeistret for dette forslaget, sier hun til avisen, men understreker at hun ikke vil ta stilling til de ulike forslagene ennå.