Sterk oppgang i Sør-Korea - børsfall i Japan

Tynn handel i forkant av nyttårshelgen. 

A currency trader watches monitors near the screen showing the foreign exchange rate between U.S. dollar and South Korean won, left, at the foreign exchange dealing room in Seoul, South Korea, Thursday, Oct. 13, 2016. Asian stocks were lower on Thursday as weak China export data disappointed investors and renewed concerns about the health of the world's second-largest economy. (AP Photo/Lee Jin-man) Lee Jin-man
Børs

Det er stort sett positiv utvikling på de asiatiske børsene torsdag morgen etter oppgangen i New York onsdag kveld. Med unntak av Nikkei-indeksen, stiger børsene jevnt over.Nikkei-indeksen faller 0,16 prosent, blant annet drevet av et fall i Toyota-aksjen.Fallet kommer til tross for en rekke positive nøkkeltall publisert torsdag morgen. Kospi-indeksen i Sør-Korea går helt motsatt vei og stiger 1,03 prosent. Elektronikkgiganten Samsung Electronics stiger rundt to prosent.I Kina stiger Shanghai Composite med 0,78 prosent, mens Hang Seng-indeksen i Hong Kong er opp 0,74 prosent.Videre stiger ASX 200-indeksen i Australia med 0,3 prosent. 

asia-børsene
asia
Nyheter
Børs