Strammer inn på reglene for digital valuta

Sør-Korea truer med å stenge digitale valutabørser og vil innføre restriksjoner på omsetningen for å hindre spekulasjon i digitale valutaer.

Børs

For ett år siden ble en bitcoin omsatt til like under 1000 dollar. I midten av desember i år passerte kursen 20.000 dollar ved enkelte digitale børser. På torsdag ble den omsatt til mellom 13.500 og 16.500 dollar – en nedgang på en fjerdedel på et par uker. Svingningene ventes å tilta i styrke i 2018, skriver DN.Nick Colas hos DataTrek Research, den første Wall Street-analytikeren som fulgte bitcoin med analyser, tror bitcoin-kursen vil ligge på mellom 6500 og 22.000 dollar i 2018.– Jeg venter at bitcoin-kursen vil falle med 40 prosent eller mer, minst fire ganger i 2018, sier Colas til CNBC, ifølge DN.70 prosent av omsetningen av digitale valutaer har i perioder foregått i Asia. Kina stengte digitale valutabørser tidligere i høst - og sendte dermed bitcoin-kursen kraftig ned, før den fortsatte oppgangen.Torsdag kom det ifølge avisen nye reguleringer fra Sør-Korea. Digitale børser må nå kreve legitimasjon før brukere får åpnet konto for kryptovalutahandel. Aldersgrensen er satt til 19 år. De truer også med å stenge digitale valutabørser.«Spekulasjon i kryptovalutaer har vært overopphetet i Sør-Korea. Myndighetene kan ikke tillate at denne unormale situasjonen fortsetter», skriver regjeringens koordineringsetat i en pressemelding, ifølge DN.

bitcoin
digital valuta
kryptisk valuta
sør-korea
Nyheter
Børs