Subsea 7 med i kampen om milliardprosjekt

BP er i gang med prekvalifiseringsrunden knyttet til utviklingen av sitt oljefelt i Aserbajdsjan.

Seven Sisters, Subsea 7. Foto: Selskapet

BP starter prekvalifiseringsrunden knyttet til utviklingen av oljefeltet Azeri-Chirag-Guneshli (ACG) i Aserbajdsjan, som har en total utviklingskost på opptil 3,5 milliarder dollar.Selskapet er i samtaler med Subsea 7, Sapura Energy, TechnipFMC, Saipem og McDermott angående prosjektet, selv om lokale myndigheter i Aserbajdsjan og det statlige oljeselskapet Socar ønsker å plassere det meste av arbeidet i eget land. Det skriver Upstream fredag og viser til ikke navngitte kilder, ifølge TDN Direkt. skriver Upstream fredag og viser til ikke navngitte kilder.BP har nylig initiert en pre-kvalifiseringsrunde for en produksjonsplattform, som skal hete Azeri Central East (ACE), samt andre offshore fasiliteter som behøves for utviklingen. Ifølge nyhetsbyrået det inkluderer fabrikkering av topside og jacket, subsea templates, rørledningsinstallasjon og dykkearbeid, fabrikkering av boligkvarterer og fabrikasjon og engineering av borefasilitetene. En kilde opplyser at pre-kvalifiseringsrunden vil avsluttes neste måned og at en formell anbudsprosess vil starte opp i første kvartal 2018.