Sveaas: – De spente ben på oss på målstreken

– Vi tilbød Aker og Oceanwood hele selskapet på et sølvfat, sier Christen Sveaas.

Ivan Kverme

Hvorfor Kjell Inge Røkke og Oceanwood foretrekker et usikkert konkurssalg fremfor å redde Norske Skogindustrier asa er uforståelig for investor Christen Sveaas. Han mener det sikkert er et kynisk spill, skriver DN.– De spente ben på oss på målstreken, sier investoren, som har jobbet på spreng for å finne en løsning for å unngå konkurs.– Vi tilbød Aker og Oceanwood hele selskapet på et sølvfat. Men de foretrekker altså en usikker auksjonsprosess, fremfor å være garantert en majoritetsandel gjennom en refinansiering, sier Sveaas.Oceanwoods talsperson, partner Geir Arne Drangeid i First House, sier følgende om kritikken fra Sveaas:– Allerede for en måned siden sa Oceanwood at auksjonsprosessen som nå er under forberedelse, er den løsningen som gir størst grad av sikkerhet for at papirfabrikkene i Norske Skog skal få nye og gode eiere. Det mener vi fortsatt.