Sveaas gir julegave på 150 millioner kroner

Investor Christen Sveaas klarte ikke å redde Norske Skogindustrier til jul. I stedet får Kistefos-museet milliongave.

Eivind Yggeseth

Christen Sveaas ar nå gitt bort ti skulpturer og installasjoner som befinner seg i skulpturparken ved Kistefos-museet verd 150 millioner kroner.Skulpturene har til nå vært en del av Sveaas' private kunstsamling, skriver DN.– Jeg skulle gjort det tidligere, men det kokte litt bort i kålen. Mange av skulpturene er stedsspesifikke og er skapt til Kistefos-Museet, så det er helt naturlig at jeg gir dem bort, sier Sveaas til DN.På spørsmål fra avisen om dette er hans julegave til det norske folk nå som han ikke klarte å redde Norske Skog, svarer Sveaas:– Jeg skulle ønske ønske vi hadde fått reddet Norske Skogindustrier asa, men trøster meg med at fabrikkene lever godt videre, de har dyktige medarbeidere og vil nå få nye eiere. Julegaven til Kistefos-Museet kan nok ikke trøste dem som hadde håpet på fortsatt liv for det børsnoterte selskapet, sier han til DN.Tirsdag måtte Sveaas gi opp kampen om Norske SKog da det børsnoterte selskapet meldte oppbud.