Trått for Norwegian - solaksje lyser opp

Oslo Børs holder seg rett under 800 poeng. 

Oslo Børs åpnet som ventet rimelig flatt og holder seg i rødt terreng onsdag formiddag.I skrivende stund er hovedindeksen ned 0,06 prosent til 799,86 poeng.Så langt er det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.856 millioner kroner.Skattereformen i USASenatet i USA har godkjent den nye versjonen av president Donald Trumps skattereform , der tre punkter som bryter med Senatets regler er fjernet.Ifølge AP var resultatet av avstemningen i Senatet tidlig onsdag lokal tid 51–48. Alle republikanerne stemte for, mens alle demokratene stemte mot.Reformen ble også godkjent i Representantenes hus tirsdag, men de må gjennomføre en ny avstemning onsdag som følge av endringene som ble gjort i Senatets versjon.OljeprisenOljeprisene peker svakt oppover onsdag morgen.Brent-oljen stiger 0,09 prosent til 63,86 dollar fatet, og er dermed litt opp fra rundt 63,70 dollar fatet ved stengetid i Oslo tirsdag.WTI-oljen er opp 036 prosent til 57,77 dollar fatet.Statoil stiger 0,71 prosent til 170,70 kroner.SoloppgangREC stiger 7,94 prosent til 1,33 kroner på Oslo Børs onsdag og er blant de desidert mest omsatte aksjene.To nyheter spiller inn på oppgangen.For det første har meglerhuset Kepler Cheuvreux valgt å øke kursmålet til 1,45 kroner, fra tidligere 1,30 kroner.Det tilsvarer en potensiell oppside på rundt 11 prosent. Videre er silisiumprisen i spotmarkedet opp 0,81 prosent til 17,45 dollar pr kilo den seneste uken, melder PV Insights, ifølge TDN Finans.Bull på riggMeglerhuset Fearnley Securities har valgt å oppgradere Odfjell Drilling til kjøp fra akkumuler, melder TDN Finans onsdag.Kursmålet heves med to kroner til 43 kroner.Aksjen er onsdag opp 2,35 prosent til 34,80 kroner. Meglerhuset ser dermed oppside på ytterligere 24 prosent.  Odfjell Drilling kunne tidligere onsdag melde at Statoil har utøvd en opsjon  på to brønner for den 1983-bygde halvt nedsenkbare riggen «Deepsea Bergen».BW OffshoreKepler Cheuvreux tar opp dekning på BW Offshore-aksjen  med en kjøpsanbefaling, melder Bloomberg News ifølge TDN Finans.Kursmålet er satt til 38 kroner.BWO-aksjen stiger 4,92 prosent til 32 kroner.Anbefaler CrayonDNB Markets tar i dag opp dekning på Crayon , med en kjøpsanbefaling og kursmål 22 kroner.Aksjen er opp 8,33 prosent til 14,30 kroner.StrongPointStrongPoint inngikk tirsdag en femårig rammeavtale med Utkonos i Russland. Partene vil sammen utvikle og teste innovative e-handelsløsninger basert på StrongPoints know-how innen neste generasjons Click & Collect løsninger for e-handel.Rammeavtalen inkluderer en intensjon om å levere 2.000 StrongPoint Click & Collect-løsninger basert på felles utvikling fra StrongPoint og Utkonos de neste fem årene.StrongPoint stiger 10,32 prosent til 10,80 kroner.PCI BiotechPCI Biotech har ifølge en melding  nådd en felles forståelse med European Medicines Agency (EMA) og U.S. Food and Drug Administration (FDA) rundt de regulatoriske omstendighetene knyttet til utviklingen av produktet fimaporfin.PCI Biotech bykser opp med hele 22,30 prosent til 34 kroner og soleklart øverst på vinnerlisten.IteraKonsernsjef Arne Mjøs kjøpte tirsdag  950.690 aksjer i Itera til 6,5942 kroner per aksje.  Også flere andre innsidere lastet opp med aksjer.Aksjen stiger 4,51 prosent til 6,95 kroner.Norwegian solgte i Bank NorwegianNorwegian Air Shuttle har gjennomført årets andre aksjesalg i Bank Norwegian. Ifølge en børsmelding har flyselskapet solgt 2,0 millioner aksjer Bank Norwegian-eier Norwegian Finans Holding for 92,50 kroner per aksje, noe som gir 185 millioner kroner.Norwegians eierandel i banken blir dermed redusert fra 17,5 til 16,4 prosent. Det er imidlertid inngått en TRS-avtale med Danske Bank som innebærer at eksponeringen som før blir på 20 prosent.NAS faller 3,54 prosent på nyheten.