Trigget rally og pause da bitcoin gikk på børs

- Sjelden man ser noe som er mer volatilt enn bitcoin, sier strateg.

Publisert 11. des. 2017 kl. 13.13
Oppdatert 11. des. 2017 klokken 14.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
Fremtidskontraktene til verdens mest populære kryptovaluta, bitcoin, steg så mye som 26 prosent etter at handelen ble gjort tilgjengelig på Cboe Global Markets Inc. mandag. Det trigget ikke én, men to pauser i handelen, i et forsøk på å roe ned markedet. - Det er sjelden du ser noe som er mer volatilt enn bitcoin, men nå har vi funnet det: fremtidskontrakter for bitcoin, sier Zennon Kapron, sjef i det Shanghai-baserte konsultentselskapet, Kapronaia til Bloomberg.Første handel med bitcoinfutures overgikk alles forventninger, og trafikken på CBOEs nettside var så tung at det forårsaket forsinkelser og midlertidige avbrudd.Nettstedets problemer hadde ingen innvirkning på handelssystemene, sa Cboe til Bloomberg.Bitcoin-fremtidskontrakter med utløp i januar klatret til 17.540 dollar kl.12.30 (norsk tid) i London fra et åpningsnivå på 15.000 dollar på totalt 2.798 kontakter.Spotprisen steg 6,4 prosent til 16.647 fra hva prisen stod i ved børsslutt på Wall Street fredag.Forskjellen mellom fremtidskontrakten for bitcoin og bitocin spot på om lag 900 dollar, kan relateres til at fremtidskontraktene er en nyhet og er lettere omsettelig enn bitcoin, ifølge strateger Bloomberg har vært i kontakt med.- I et normalt fungerende marked vil god gammel trading avgjøre dette, sier Ole Hansen, leder for handelsstrategi på Saxo Bank til nettstedet.- Hvis de var leverbare, kunne du tradet livet ut av det, la han til.