Undersøker mulig innsidehandel i bitcoin cash

Kryptovalutabørsen Coinbase undersøker om det har foregått innsidehandel i bitcoin cash.

Bitcoin stupte og det oppsto kaos ved en av verdens største digitale valutabørser , Coinbase, etter at den åpnet for handel i utbrytervalutaen bitcoin cash natt til onsdag.Nå skal Coinbase, ifølge CNBC, undersøke om det har foregått innsidehandel i bicoin cash forut for at det ble mulig å trade i cash-varianten av bitcoin.For å rydde eventuell mistanke om at det har lekket informasjon om dette til markedet i forkant, og for å møte eventuell mistanke om at Coinbase-ansatte har handlet på informasjonen, skriver  Coinbase-sjefen på bloggen sin om hvilke regler som gjelder for de ansatte i Coinbase når det gjelder å handle i de kryptovalutaene som handles på markedsplassen. Og hva de planlegger å gjøre nå etter at kursen på bitcoin cash eksploderte og bitcoin stupte.Han skriver at han tar dette veldig alvorlig og har iverksatt en granskning. Hvis det viser seg at noen har handlet i strid med reglementet, direkte eller indirekte, vil han ikke nøle med å gi dem sparken og ta de nødvendige rettslige skritt, skriver han.Tirsdag ble det også kjent at en annen markedplass for kryptovaluta i Sør Korea, Youbit, har stengt virksomheten - har slått seg selv konkurs - etter det andre hackerangrepet på åtte måneder, melder BBC.