USA-børser: Stengte i rødt på årets siste handelsdag

Amerikanske børser ble stengt i negativt territorium på fredag, som også var den siste handelsdagen i året.

Foto: Scanpix/AP
Børs

Ved børsslutt var Dow Jones Industrial Index ned 0,48 prosent til 24,719. S&P 500 falt 0,52 prosent til 2,673 og Nasdaq endte med en nedgang på 0,67 prosent til 6,903.For året har Dow Jones steget om lag 25 prosent. S&P 500 har steget nesten 20 prosent, mens Nasdaq har klatret 29 prosent.«2017 har vært et godt år for markedet», uttalte Arian Vojdani, strateg ved MV Financial, til Reuters. «Hvis priser og avkastning fortsetter å konvergere, ville jeg ikke være bekymret», sa han.To av de sterkeste sektorene i år, IT og Finans, gikk litt tilbake på årets siste handelsdag. De eneste to sektorer som falt for året, telekom og energi, falt ytterligere fredag, ned henholdsvis 0,8 og 0,3 prosent.Blant enkelte aksjer skilte Tivo seg ut etter rapporter om interesse fra potensielle kjøpere som sies å være klare til å by rundt 20 dollar per aksje, ifølge The Street. Aksjen steg 11,4 prosent ​​til 15,60 dollar.Goldman Sachs gikk tilbake 0,6 prosent etter at banken kunngjorde at, basert på dagens informasjon, anslås det at USAs skattereform vil stramme selskapets inntjening med fem milliarder dollar i fjerde kvartal 2017.Amazon endte ned 1,4 prosent på fredag. Apple var fortsatt under press fredag ​​etter rapporter tidligere i uken om lavere salg for iPhone X, samt en unnskyldning for hvordan selskapet håndterte Iphone-modeller med eldre batterier. Aksjen gikk tilbake 1,1 prosent fredag.

usa
wall street
dow jones
s&p 500
nasdaq
apple
amazon
Nyheter
Børs