Varsler pangstart på 2018

- Den første uken kan definere året, mener Nordea Markets.

Foto: Scanpix

Nordea Markets skriver i en forhåndsomtale av makrohendelser i uken som kommer at 2018 sparkes i gang med et fyrverkeri.Fra USA kommer arbeidsmarkedsrapporten (av mange karakterisert som månedens viktigste rapport), ISM og referatet fra Federal Reserves desember-møte (der en ny renteøkning fant sted).I tillegg kommer inflasjonstall for eurosonen og kinesiske PMI-tall (innkjøpssjefsindekser).Alt dette i den første uken av 2018.- Dette vil definere 2018- Tiden har kommet for å slappe av og å tilbringe tid med sine kjære. Heldigvis kommer det ikke noen flere viktige tall i 2017. Men ny energi trengs, skriver meglerhuset.- I et nøtteskall vil 2018 bli definert av hvorvidt lønnsveksten i USA tar seg opp nok til å dytte kjerneinflasjonen opp i nivåer konsistente med Feds guiding på tre renteøkninger i det nye året. I eurosonen vil 2018 bli definert av hvorvidt kjerneinflasjonen klatrer veldig gradvis mot 2,0 prosent-målet - noe ECBs nedtrapping av de pengepolitiske stimulansene henger på. Og i Kina vil året defineres av hvorvidt reformer vil drepe veksten, heter det videre.Den første uken i 2018 vil ifølge Nordea Markets gi ny informasjon om alle disse nøkkeltemaene for 2018.Les mer her.