Foto: Finansavisen / Ivan Kverme Eivind Yggeseth

Vatne øker i Solon Eiendom

Runar Vatne kjøper flere aksjer i eiendomsselskapet og øker dermed eierandelen sin med 40 prosent.

Søylen Eiendom-gründer Runar Vatne øker eierandelen sin i Solon Eiendom gjennom selskapet Vatne Equity, og klatrer på listen over de største aksjonærene.I forrige uke ble det kjent at han hadde lagt om lag 5,4 millioner kroner på bordet for 309.477 aksjer i selskapet, noe som førte ham inn på 15. plassen over de største aksjonærene.Den seneste uken har han kjøpt ytterligere 124.620 aksjer i eiendomsselskapet, noe som gjør ham til den 13. største aksjonæren med en eierandel på 0,89 prosent. Legger man forrige ukes snittkurs på 17,60 kroner til grunn, har Vatne lagt rundt 2,2 millioner kroner på bordet for den nye aksjeposten. Totalt eier Vatne Equity nå 434.097 aksjer i Solon Eiendom, ifølge den ferskeste aksjonæroversikten. Største eier i Solon Eiendom er fortsatt styreleder Simen Thorsen som eier 30 prosent gjennom selskapet Hortulan AS.Nest størst er Tore Aksel Voldberg som eier totalt 23,22 prosent gjennom selskapene Skøien AS og Dukat AS, mens investor Edvin Austbø eier 12,60 prosent av aksjene gjennom selskapet sitt, Alden AS. Austbø er dermed den tredje største aksjonæren i selskapet som satser hardt innen eiendomsutvikling.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også