Vraker kjøpsanbefaling etter H&M-smell

DNB Markets ser ikke lenger noen oppside å snakke om.

H&M stupte på børsen i Stockholm fredag etter skuffende salgstall for 4. kvartal.I et ellers stigende marked fortsatte aksjen ned 3,0 prosent i går, før den tirsdag morgen stiger forsiktige 1,1 prosent til 171,10 svenske kroner.- At en skuffende topplinje og annonsering av butikkstengninger kommer samtidig med endringer i rapporteringsrutinene for salget, påvirker på kort sikt markedets tillit til ledelsen. At konkurrentene i spanske Inditex (Zara) samtidig benytter anledningen til å fortelle markedet om et høyt antall besøkende til sine online-butikker bidrar heller ikke til å løfte stemningen, skriver DNB Markets i tirsdagens aksjerapport.Neste viktige oppdatering fra H&M blir ifølge meglerhuset resultatrapporten for perioden frem til 30. november.- Denne legges frem 31. januar. Deretter arrangerer selskapet kapitalmarkedsdag den 14. februar. Manglende signaler om positive effekter av vekstinitiativene, og dermed indikasjoner om at ekspansjonsstrategien har behov for en ny vurdering gjør at vi tar anbefalingen ned fra kjøp til hold og kutter kursmålet fra 232 til 175 svenske kroner per aksje, heter det videre.