Analysesjef spår børsoppgang og nye rekorder i dag

Det går mot en ny rekorddag på Oslo Børs, tror analysesjef Roger Berntsen.

Børs

Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner opp 0,4 prosent i dag.«Denne uken starter en ny resultatsesong (for 4. kvartal), dermed får markedet snart svar på hvorvidt den siste tids børsoppgang kan forsvares. Dvs. selskapene må, i snitt, vise til god topp- og bunnlinjevekst, dersom børsoppgangen skal fortsette. Når det er sagt, vi tror det kommer til å skje. De norske selskapene slipper for øvrig sine resultater først i slutten av måneden», skriver Netfonds.Hvor går børsen? «Oslo Børs kan raskt stige 3 - 4 prosent til. Og kanskje 20 prosent til på litt lengre sikt?», het det i Søndagens aksjetips på Hegnar.no. Les hele den tekniske analysen herSlik går Asia-børseneDet er noe blandet stemning på de asiatiske børsene mandag, men pilene går stort sett opp, skriver CNBC.Shanghai Composite i Kina styrkes 0,3 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er tilnærmet flat.Koreanske Kospi styrkes 0,6 prosent, mens Straits Times i Singapore klatrer 0,3 prosent.Tokyo-børsen er fortsatt stengt.Oljeprisen Oljeprisen er stabil mandag og handles til tilnærmet samme nivåer som da Oslo Børs stengte fredag, skriver TDN Finans. Fall i antall amerikanske oljerigger bidrar til å støtte prisene.Brent-oljen går for 67,71 dollar fatet, opp 0,1 prosent.Baker Hughes ukentlige riggtelling viste fredag kveld at antallet oljerigger på land i USA falt med fem rigger til 924 per 5. januar.For fjerde dag på rad ble det satt nye rekorder på Wall Street fredag. Dow Jones steg 0,9 prosent til 25.295,87, mens S&P 500 gikk 0,7 prosent til 2.743,15.Nasdaq kunne vise til en oppgang på 0,8 prosent til 7.136,56.Vi må tilbake til 2013 for å finne en bedre start på et år.Rekord på Oslo Børs:Oslo Børs fortsatte torsdagens oppgang fredag og endte uken på nok en ny rekord.Hovedindeksen endte opp 0,82 prosent til 832,67 poeng og ny sluttrekord.«Indeks har ingen motstand på oppsiden, mens 822, 782 og 742 er støttenivåer. Oppturen i årets første børsuke kom på høyt volum - det er et positivt signal.», skriver Christiania Securities i en oppdatering.

Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 5.090 millioner kroner.Markedet fortsatte oppover selv om den viktige arbeidsmarkedsrapporten fra USA skuffet noe.Det ble skapt 148.000 nye jobber utenfor jordbruket i USA, mens det på forhånd var ventet at det ville bli skapt 191.000 nye jobber.Dette skjer i dag:Makro
  • Tyskland, Industriordre, november, kl. 08.00
Annet:
  • SSB: Produksjonsindeks for olje og gass, industri, bergverk og kraftforsyning, november 2017 08.00
  • SSB: Internasjonale reserver og valutalikviditet, desember 2017, foreløpige tall  08.00
  • BW Offshore, Selskapsoppdatering  13.00
Kilder:  SSB, TDN Finans

Nyheter
Børs