Anbefaler aksjer – advarer mot høy risiko

I torsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i PGS og Interoil Exploration & Production mens SAS får en salgsanbefaling.- Petroleum Geo-Services brøt den fallende trenden rundt årsskiftet og har fortsatt oppgangen utover i januar. Kursen har nå etablert seg over den tidligere motstanden ved 19,70 kroner, og dette nivået danner nå støtte ved eventuelle reaksjoner tilbake. Positiv volumbalanse og overkjøpt RSI indikerer at det nå er aggressive kjøpere som driver kursen opp, mens det er få selgere. Dette gir et positivt momentum som styrker aksjen på kort sikt. Det er lite motstand før ved 31 kroner. Aksjen har en gjennomsnittlig kursendring pr måned på nesten 30 prosent, så risikoen er høy. Aksjen er positiv på innsidehandler etter at flere innsidere kjøpte aksjer 31. oktober. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.- Interoil Exploration & Production har brutt opp gjennom taket i en fallende trendkanal. Overkjøpt RSI og positiv volumbalanse indikerer at investorene nå er aggressive etter å kjøpe aksjer i selskapet. Dette styrker aksjen på kort sikt. Det er lite motstand før ved syv kroner, så til tross for meget sterk oppgang siste måneden, er oppsiden fremdeles stor. Det ligger støtte mellom 3,10 og 2,60 kroner på kort sikt. Aksjen er maksimalt negativ på innsidehandler, men samlet sett gis det en positiv vurdering av aksjen. Vær oppmerksom på ekstrem volatilitet og meget høy risiko i aksjen. Vurdering: Svak kjøpskandidat, skriver Investtech.- SAS-NOK har siden november gitt salgssignal fra to dobbel-topp-formasjoner, og den stigende trendkanalen er brutt ned. Oversolgt RSI og negativ volumbalanse gir et negativt momentum som svekker aksjen ytterligere. Det ligger ingen støtte før 18 kroner på middels lang sikt, mens det ved reaksjoner opp er noe kortsiktig motstand ved 24 kroner. Høy likviditetsrisiko kan gjøre det vanskelig å komme seg ut av aksjen. Vurdering: Salgskandidat